'56-os kisfilm: a forradalom gyerekszemmel

2016-11-04 11:55:28
Szabó Szonja Partizánok című alkotása két kiskölyök sztoriját dolgozza fel, de nem a forradalomban játszódik, hanem három évvel utána, 1959-ben. Premier november 4-én 21.45-kor a Duna World-ön!

Vadonatúj,'56-os tematikájú kisjátékfilmet mutatnak be ma este a Duna World-ön. Szabó Szonja Partizánok című alkotása két kiskölyök sztoriját dolgozza fel, de nem a forradalomban játszódik, hanem három évvel utána, 1959-ben. A srácok sem „pesti srácok”, egyáltalán nem vettek részt az októberi eseményekben: két ötvenes évek végi kis csínytevő barátságát látjuk kibontakozni a filmen, akik valójában semmi extrát nem tesznek, csak azt, amit minden normális tizenegy-két éves fiúgyerek. Verekszenek, nagyobb lányokat kukkolnak, ha mód van rá, valamint feljárnak egymáshoz játszani. Partizánosdit, mondjuk. Egészen addig, amíg...

De inkább nem lőjük le a csattanót. 

Egy biztos: aki nem politikai narratívák alapján szerkesztett filmre vágyik, hanem a forradalom leverésének elhúzódó drámájára, annak is mélyen emberi oldalára kíváncsi, annak jó szívvel ajánljuk ezt a 17 perces alkotást. 

Bemutató: November 4., Duna World, 21.45