1956. október 31.

2016-10-30 17:04:28

Noel Cowley
Insights 1956
Ahogy az orosz csapatok elkezdték a kivonulást Budapestről, megindult a vadászat az ÁVH tagjaira. Az ávósok diplomata rendszámmal ellátott járművekkel próbálják elhagyni az országot. Emiatt a városon kocsival keresztülhajtó minden diplomata gyanús. Egészen más az, ha az embert egy hivatásos katona állítja meg, mint amikor egy 12 éves gyerek szegez géppisztolyt a fejéhez, amíg a papírjait ellenőrzik!

10:00

„Ahogy az orosz csapatok elkezdték a kivonulást Budapestről, a harcok célpontja is megváltozott: az oroszok elleni támadások helyébe lépve teljes erőbedobással megindult a vadászat az ÁVH tagjaira.”

14:57

„A diplomáciai célú utazás mostantól komplikáltabb lesz. Az ávósok diplomata rendszámmal ellátott járművekkel próbálják elhagyni az országot. Emiatt a városon kocsival keresztülhajtó minden diplomata gyanús. Számos úttorlaszon fiatalok járőröznek. Egészen más az, ha az embert egy hivatásos katona állítja meg, mint amikor egy 12 éves gyerek szegez géppisztolyt a fejéhez, amíg a papírjait ellenőrzik!” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.