Osztrák kancellár: Más az '56-os és a mai menekülthelyzet

2016. november 4. 18:44
A magyar szabadságharc leverésének 60. évfordulóján szólalt fel Christian Kern osztrák kancellár Burgenlandban egy gyásznapi megemlékezésen. A politikus az uniós határ védelmét hangsúlyozva elmondta: most nem szomszédos államban tört ki forradalom, így az osztrákoknak és nem az embercsempészeknek kell eldönteni, ki utazhat be az országba.

Az osztrák kancellár szerint nem hasonlítható össze teljes mértékben 1956-os és a mostani menekülthelyzet. Christian Kern erről a pénteken a burgenlandi Mosontarcsán (Andau), az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 60. évfordulója alkalmából rendezett gyásznapi megemlékezésen beszélt. 

Ma azzal szembesülünk, hogy nem a szomszédos államban tör ki forradalom, hanem világszerte mintegy 60 millió ember menekül, ami korunk legnagyobb kihívását jelenti - hangsúlyozta. 

„Kötelességünk az embereknek védelmet nyújtani, de nem az embercsempészeknek, hanem nekünk kell eldöntenünk, hogy ki utazhat be az országba” – fogalmazott Kern, aláhúzva, hogy fontos az uniós külső határ közös biztosítása és közös védelme is.

(MTI)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az osztrákok úgy változtattak 180 fokkal irányt, hogy észre sem vették....."
---------------------------------------
Nem baj, ne ítéld el azokat, akik egy idő után képesek változtatni. Ez jó. Csak az ökör következetes.

Én mindig szerettem a Kernt.

Nem is értettem azokat akik elfogadhatónak gartotzák azt, valakik ellenőrizetlenül, akár kábítószert, fegyvert hozva csak úgy özönjenek az EU-ba,és azt az országot bífálkák amely ezt megállította.

Igaz. Igaz. Sajnos ilyen a politika.

"Álmomban két macska voltam, és játszottam egymással".
(Karinthy Frigyes)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés