A halott hősök nem tudnak krumplit pucolni (1956. október 29.)

2016. október 30. 16:16

Leslie Fry
Insights 1956
„A halott hősök nem tudnak krumplit pucolni. Tedd a dolgod és ne vállalj felesleges kockázatot.” Apám ezzel a tanáccsal látott el engem, amikor eltávozásra hazatért Franciaországból az első világháborúban. Ma este ismét eszembe jutott, amit mondott. Veszélyes utazáson vagyunk túl. Tüzet nyitottak ránk, de Noel Barbert, a Daily Mail tudósítóját sikerült eljuttatnunk egy közeli kórházba.

9:27

„Nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyarország és a külső nyugati hatalmak közti kommunikáció egyetlen eszköze a brit kormánnyal közvetlen összeköttetésben álló követségi rádió. Ezzel óriási felelősség hárul rám abban, hogy a világ szabad országait folyamatosan tájékoztassam a magyarországi eseményekről.”

18:28

„ »A halott hősök nem tudnak krumplit pucolni. Tedd a dolgod és ne vállalj felesleges kockázatot«. Apám ezzel a tanáccsal látott el engem, amikor eltávozásra hazatért Franciaországból az első világháborúban. Ma este ismét eszembe jutott, amit mondott. Veszélyes utazáson vagyunk túl. Tüzet nyitottak ránk, de Noel Barbert, a Daily Mail tudósítóját sikerült eljuttatnunk egy közeli kórházba.” 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés