Halottak napja

2016. október 30. 18:25
Este a rádió közölte, hogy újabb szovjet csapatok érkeznek Budapestre. Nagy Imre kéri ezek visszavonását. Bemondta a rádió, hogy az úttörő szervezet helyett ismét cserkész szervezet lesz. Este a harcban elesettek emlékére az ablakokban gyertyák égtek.

„Reggel Gyuli az ő naplóját mutatta nekem.

A délelőtt folyamán a rádió bemondta a nemzetőrség felszerelését.

Ebéd után a Radics Maritól sok hosszú részletet kaptam a Gábor diákból.

Délután a Huckleberry Finnt olvastam.

5 óra tájban hazaérkezett apukám, de mivel anyukámat nem találta itthon, elment. 5 perc múlva betoppant anyukám. Elmentünk egy kicsit szétnézni. Kimentünk a Blaha Lujza térre. A Szabad Nép kapuját fegyveres katonák őrzik. Előtte 2 villamoskocsi volt. Láttam a két kiégett autót. A parknál az »Igazság« c. napilapot árulták. Vettünk is egyet. Az Akácfa utcában egy páncélkocsi-roncson sok ember áll. Távolabb 2 fiatalember a Sztálin-szobor utolsó darabjait veri szét. A Szabad Nép székházának a felírásából csak ennyi látszik: …. a.. Nép.... Az Esti Budapestről is az Esti szó le van véve. Az épület tetején kis tábla hirdeti: Függetlenség szerkesztősége. Az égen nagy zajjal egy helikopter repült. A Körút és a Népszínház utca sarkán egy össze-vissza tört villamoskocsi volt. A hirdetőoszlopokon kis rajzok voltak, Ruszkik haza aláírással.

Otthon rolifogat játszottam.

Este a rádió közölte, hogy újabb szovjet csapatok érkeznek Budapestre. Nagy Imre kéri ezek visszavonását. Közölte továbbá, hogy a Szabad Nép megszűnik. Újból megjelenik a Kis Újság. 8 órakor Mindszenthy József bíboros-hercegprímás, aki kedden kiszabadítottak börtönéből, beszédet mondott. Bemondta a rádió, hogy az úttörő szervezet helyett ismét cserkész szervezet lesz. Este a harcban elesettek emlékére az ablakokban gyertyák égtek.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában