Történelmi vakság

2016. október 30. 14:46

Arch Puddington
Foreign Policy
A szovjet ellenes magyar felkelés leverése 60 évvel ezelőtt tragikus szimbóluma volt ezen a héten a hidegháború alatti kommunista barbarizmusnak. Ideális esetben a bukott forradalom évfordulója alkalmat adna az országnak a szabadság és a demokratikus szolidaritás melletti elkötelezettségét ünnepelni. Sajnos Magyarország kormánya nagyon messze áll ezektől az értékektől.

„A szovjet ellenes magyar felkelés leverése 60 évvel ezelőtt tragikus szimbóluma volt ezen a héten a Hidegháború alatti kommunista barbarizmusnak. Ideális esetben a bukott forradalom évfordulója alkalmat adna az országnak a szabadság és a demokratikus szolidaritás melletti elkötelezettségét ünnepelni. Sajnos Magyarország kormánya nagyon messze áll ezektől az értékektől.

Ha komolyan vesszük Orbán Viktor miniszterelnök szavait, akkor Magyarország úgy tűnik sokkal kényelmesebben érzi magát Oroszország birodalmi és elnyomó rezsimével, mint a szomszédos európai demokráciákkal. Egy ilyenfajta irány egy tudatos vakságot igényel Magyarország saját történelme iránt.”   

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Na , még egy "bölcs" aki állítólag jobban tudja , mint a magyar szavazópolgárok nagy többsége...
2. Egy ilyen , "a helyi szavazópolgárok többségénél jobban tudó" típusú kommentár a lehető legantidemokratikusabb , mert hallgatólagosan azt feltételezi , hogy a magyar nép alkalmatlan a politikai valóság önálló megítélésére .

A megszólalónak az 50-ik évforduló tetszett-fene a gusztusát.

Amikor már kezd totál elegem lenni Orbánékból, jön egy ilyn senkiházi, és felmegy a vérnyomásom.
Köszi.

Melyik ügynök csőrike világosította fel ezt a nagyon okos embert?

Az Usa nem tett semmit 56-ban értünk, úgyhogy joga sincs kioktatni minket. Vén ruszkifób geci, kussolhatsz.

Na ez is egy jó nagy hülye, aki nem tudja megkülönböztetni az akváriumot, az antikváriumtól!

Az oroszokkal a magyarok '56-ban morálisan lerendezték a dolgot. Nem érezzük kellemesen magunkat Oo birodalma közelségében, de nyugodtabbak lennénk, ha nem telepítenének szomszédjainkhoz ellenük irányított rakétakilövő bázisokat.

Mint sok minden másban is, a demokrácia a többség és a kisebbség együttműködésének és küzdelmének az egyensúlya. A többség kizárólagos hatalma gyorsan elvezet a többségen belüli többség sít. hatalmához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés