Történelmi vakság

2016. október 30. 14:46

Arch Puddington
Foreign Policy

A szovjet ellenes magyar felkelés leverése 60 évvel ezelőtt tragikus szimbóluma volt ezen a héten a hidegháború alatti kommunista barbarizmusnak. Ideális esetben a bukott forradalom évfordulója alkalmat adna az országnak a szabadság és a demokratikus szolidaritás melletti elkötelezettségét ünnepelni. Sajnos Magyarország kormánya nagyon messze áll ezektől az értékektől.

„A szovjet ellenes magyar felkelés leverése 60 évvel ezelőtt tragikus szimbóluma volt ezen a héten a Hidegháború alatti kommunista barbarizmusnak. Ideális esetben a bukott forradalom évfordulója alkalmat adna az országnak a szabadság és a demokratikus szolidaritás melletti elkötelezettségét ünnepelni. Sajnos Magyarország kormánya nagyon messze áll ezektől az értékektől.

Ha komolyan vesszük Orbán Viktor miniszterelnök szavait, akkor Magyarország úgy tűnik sokkal kényelmesebben érzi magát Oroszország birodalmi és elnyomó rezsimével, mint a szomszédos európai demokráciákkal. Egy ilyenfajta irány egy tudatos vakságot igényel Magyarország saját történelme iránt.”   

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://1956.mandiner.hu/trackback/26077