<![CDATA[1956.mandiner.hu]]> http://1956.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Nincs kegyelem – film a salgótarjáni sortűzről]]> Minden idők legszebb mellei egy dokumentumfilmben? Világrekord-kísérlet az egy játékfilmre eső történészek számának kategóriájában? Egy biztos: ilyet még nem látott a kedves néző. Matúz Gábor az 1956-os salgótarjáni sortüzet dolgozta fel: dokumentumfilmes és játékfilmes eszközökkel. Egyszerre. Veszélyes vizekre evezett. A Nincs kegyelem vetítésén jártunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NEB-elnök: „Arcot kell adni” az '56 utáni megtorlás résztvevőinek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög): Szabadság torzóban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ficsor Benedek (Magyar Nemzet): Ötvenhatot képtelenség kisajátítani]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[John Lukacs: A nemzeti egység miatt volt kivételes 1956]]> 1956 azért volt különleges esemény, mert egy volt a közvélemény és a néphangulat – jelentette ki a Victims of Communism Memorial Foundation által a George Washington Egyetemen rendezett november 3-i előadáson John Lukacs történész. Tudósításunk Washingtonból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Honore van Waeyenbergh (Mos Maiorum): A leuveni rektor 1956. november 5-i üzenete]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György: 1956 önbizalomra tanít minket]]> 1956 arra tanít minket: meg kell találnunk az önbizalmunkat, le kell küzdenünk a pesszimizmusunkat, meg kell találnunk a bizalmat egymás irányában – mondja Schöpflin György. A magyar néppárti EP-képviselővel saját gyerekkori háborús és kamaszkori emigrációs élményeiről, valamint '56-tal kapcsolatos nézeteiről beszélgettünk. Schöpflin szerint a magyar baloldal nem tud sajátos magyar modernséget elképzelni, és ideje újra hinni a jövőnkben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pruck Erika (168 Óra): Schmidt Mária fejezze be az apám mocskolását!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Magyar forradalom 1956): Pruck Pál köztörvényes volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Gábor (Jobbegyenes): Hatvan éves golyónyomok]]> [...] Bővebben!
]]>